Skin Clinic Haaksbergen

Spinnenkopje

Een spider naevus ook wel een spinnenkopje genoemd is een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje in de huid. Het spinnenkopje kenmerkt zich door een groot rood vaatbultje waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten bij een spin. De voorkeurlocaties zijn gezicht, hals, nek, handruggen en onderarmen.

Een spider neavus is een onschuldige plaatselijke vaataandoening. Waardoor de plaatselijke verwijding van een bloedvaatje ontstaat is niet duidelijk. Hormonale factoren zouden hierbij een rol kunnen spelen. Tevens een beschadiging van de huid zoals stoten kan een oorzaak zijn.

Het ontstaan van deze plekjes komt voor bij alle leeftijden, maar worden vaker gezien bij kinderen, jong volwassenen en zwangere vrouwen.

Wanneer de spider neavus kan worden weggedrukt met uw vinger is het plekje een indicatie voor de laser.

De laser wordt door de rode kleur van het bloedvaatje geabsorbeerd en omgezet in warmte. Door de warmte wordt het plekje gestold en zal uw lichaam het plekje vanzelf opruimen. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig om ze te verwijderen. De grootte en locatie van de spider neavus bepalen hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Tijdens een intakegesprek kan de huidtherapeut u aanvullende informatie geven over de behandelmogelijkheden.