Skin Clinic Haaksbergen

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes oftewel angioma senilis zijn veelvoorkomende en onschuldige huidverschijnselen. Ze kenmerken zich als rode bloedpuntjes, die met name op de romp voorkomen. De bloedblaasjes kunnen al op jonge leeftijd ontstaan en nemen meestal met leeftijd toe. Het zijn enkele millimeters grote, rode, kleine bloedpuntjes. Soms zijn ze ook aanwezig in het gezicht, hals of nek.

Een angioompje is een klein helderrood bultje. De aandoening ontstaat door een plaatselijke toename van verwijde vaatjes in de huid. Wat de oorzaak hiervan is, is niet bekend. Ze kunnen op het hele lichaam zitten. Ze ontstaan doorgaans op oudere leeftijd, vanaf het 25e levensjaar kan het beginnen, en over het algemeen worden het er met de jaren meer. Ze geven geen klachten en zijn volledig onschuldig. Vanwege de helderrode kleur, worden de bloedpuntjes ook wel kersenwratjes genoemd.

De bloedblaasjes kunnen eenvoudig met de laser verwijderd worden. De laser absorbeert op de rode kleurstof van het bloed en wordt hierdoor omgezet in warmte. Door de warmte worden de blaasjes gestold en het lichaam zal deze nadien vanzelf opruimen. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig afhankelijk van de hoeveelheid bloedblaasjes.

Tijdens een intakegesprek kan de huidtherapeut u aanvullende informatie geven over de behandelmogelijkheden.