Skin Clinic Haaksbergen

Microneedling

Micorneedling (dermapen) is een mooie techniek om snel en effectief huidverbetering te krijgen. Er worden tijdens de behandeling veel minuscule kanaaltjes gemaakt, die voor een gecontroleerde schade in de tweede huidlaag zorgen. Wanneer er schade aan de huid is, wordt een natuurlijk herstelproces in werking gezet. Bij dit proces wordt collageen en elastine gestimuleerd. Door de behandeling enkele keren te herhalen zal de huid zichtbaar verbeteren. Littekentjes worden opgevuld, fijne rimpels verzachten en de huidstructuur wordt fijner.

Microneedling kan worden ingezet bij:

  • Acnelittekens
  • Littekens na operatie of trauma
  • Huidverbetering
  • Fijne rimpels
  • Grove poriën
  • Pigmentstoornissen
  • Striae

Microneedling is een van de nieuwste technieken voor huidverbetering met minimale hersteltijd van de huid. De behandeling voelt schurend aan en is goed te verdragen. Indien de behandeling als pijnlijk wordt ervaren kan er voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème worden toegepast. Op de pen zit een kopje met 9 kleine naaldjes. Deze naaldjes zorgen voor minuscule wondjes in de huid.

Na de behandeling ziet uw huid er uit rood uit. Deze roodheid is te vergelijken met een zonnebrand en kan ook zo aanvoelen. De roodheid houdt 1 of 2 dagen aan, afhankelijk van uw eigen snelheid van genezingsherstel. Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Dit is de oude huid die afschilfert. Door de behandeling wordt het proces van een nieuwe huid versneld. Wanneer de dode huid afschilfert is een nieuwe huid zichtbaar die beter en gladder aanvoelt.

Na de behandeling kan de huid worden gecamoufleerd met I Conceal. Dit is een medisch product dat na intensieve behandeling gelijk op de huid mag worden aangebracht. I Conceal versnelt het genezingsproces van de huid, camoufleert direct de roodheid en beschermt de huid tegen zonlicht middels een beschermingsfactor 30.

Het is van belang dat u tot twee weken na de behandeling uw huid beschermt tegen zonlicht met minimaal een beschermingsfactor 30.