Skin Clinic Haaksbergen

Pigmentvlekken verwijderen

De volgende pigmentvlekken kunnen bij Skin Clinic Haaksbergen behandeld worden:

  • Zonne/Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
  • Zwangerschapsmasker (melasma)
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie

De behandeling is afhankelijk van welk type pigmentvlek u heeft. Tijdens een intakegesprek wordt beoordeeld welke behandeling voor u van toepassing is. De mogelijkheden zijn laserbehandelingen of peelings.

Beide behandelingen zorgen ervoor dat de huid wordt gestimuleerd om te gaan vernieuwen. Bij dit proces wordt het pigment als het ware uit de huid gedrukt en gaat afschilferen. Het resultaat is een mooie nieuwe huid.

Bij zonne/ouderdomsvlekken is na de behandeling gelijk te zien dat het vlekje donkerder is verkleurd. Na enkele dagen komt er een schaafwondje op. Omdat het wondje erg oppervlakkig is, geneest de huid zonder littekens achter te laten. Indien er voor wordt gekozen om uw hele gezicht te behandelen, kan het zijn dat uw huid na een paar dagen droog aanvoelt; uw oude huid schilfert af. Goed hydrateren is van belang om het herstelproces te versnellen. Nadien is het aan te raden om tot minimaal vier weken de behandelde plekjes tijdens blootstelling aan zonlicht te beschermen met minimaal een beschermingsfactor 30.