Skin Clinic Haaksbergen

Laserontharen

Heeft u last van ongewenste haargroei in het gezicht of op uw lichaam? Dan kunt u bij Skin Clinic Haaksbergen terecht voor laserontharen middels de light sheer diode laser. Deze laser is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en wordt beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor haarreductie en is zeer effectief, veilig en snel.

Deze ontharingstechtniek kan ook worden ingezet voor medische doeleinden zoals:

  • Ingegroeide haren
  • Irritatie of ontstekingen na scheren, epileren of harsen
  • Sinus Pilonidalis (Ingegroeide haar rondom bilnaad)
  • Hidradenitis Suppurativa (ontstekingen van haarzakjes en talgklieren in liezen en/of oksels)

Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en hierdoor omgezet in warmte. De warmte wordt naar het haarzakje geleid en vernietigd, mits deze zich in de goede groeifase bevindt. De laser gaat selectief te werk, waardoor omliggend weefsel niet wordt beschadigd.

Tijdens behandeling voelt u warme speldenprikjes waar de ongewenste haargroei zich bevindt. Nadien zal de huid een korte tijd warm aanvoelen. De huid mag gekoeld worden.

Laserontharing in het gezicht bij vrouwen komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding bij uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend verzekerd bent. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van de huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.

Behandelingsfrequentie

Gemiddeld zijn er over het algemeen 6-8 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het gebied, leeftijd, hormonen, medicatie, gezondheid en etnische achtergrond. De behandeling vindt een keer per 6 of 8 weken plaats, dit is ook afhankelijk van het behandelende gebied en diens snelheid van de haargroei.

Zorg ervoor dat u 4 weken voorafgaand aan de behandeling en tijdens het behandeltraject niet epileert of harst.
De haren in de huid zijn de geleiding naar de haarzakjes.
Wanneer de haren weg zijn, wordt er geen warmte in de huid omgezet en is de behandeling niet effectief.
Daarentegen mag u scheren, knippen of ontharings-crème gebruiken zo vaak u wilt.

De huid mag 4 weken voor en tijdens het behandeltraject niet worden blootgesteld aan de zon.
Indien u bloostelling aan de zon niet kunt vermijden dient u een zonbescherming te gebruiken met minimaal een factor 30, dit om verbranding van de huid te voorkomen.

Gezicht

Lichaam

Pakketten