LITTEKENTHERAPIE

Bij Skin Clinic Haaksbergen kunt u terecht voor littekentherapie. Wanneer u pijnklachten heeft door een litteken of een beweginsgbeperking komt u hiervoor in aanmerking. Littekens kunnen na operatie of trauma ontstaan door een diepe beschadiging van de huid en hierdoor niet goed genezen. Wanneer een litteken verkleefd raakt aan de onderste huidlagen kan dit voor problemen zorgen. Verhardingen, jeuk, pijn, een bewegingsbeperking en een slechte doorbloeding kunnen onstaan ten gevolge van littekenvorming. Tevens kan het litteken als cosmetisch storend worden ervaren.

Littekentherapie kan worden toegepast bij pijnlijke en verkleefde littekens. De behandeling is gericht op het soepel en los maken van de littekens, waardoor pijnklachten afnemen. De behandeling kan bestaan uit meerdere behandelmethodes.

Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar het litteken en de daarbij behorende klachten. Naar aanleiding hiervan wordt er een behandelplan op maat opgesteld.

Littekenmassage
Door middel van speciale massagetechnieken wordt het weefsel soepel gemaakt en de doorbloeding gestimuleerd, waardoor littekens en eventuele pijnklachten verminderen.

Silliconentherapie
Wanneer nodig worden er silliconenpleisters of gel ingezet. Door het gebruik van silliconen kan het litteken vlakker en soepeler worden. Tevens nemen roodheid en jeuk af.

Microdermabrasie
Door microdermabrasie toe te passen wordt het litteken vlakker gemaakt en de doorbloeding gestimuleerd. Microdermabrasie kan een goede aanvulling op de reguliere behandeling zijn.

Microneedling
Wanneer het litteken cosmetisch storend is of trekt kan er microneedling worden ingezet. Door het maken van miniscule kanaaltjes in het littekenweefsel wordt het litteken geactiveerd en groei- en herstelfactoren gestimuleerd. Hierdoor zal het litteken soepeler, kleiner, vlakker en minder rood van kleur worden.

Peelings
Chemische peelings kunnen worden ingezet bij littekenvorming. Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verwijderd, waardoor het weefsel gestimuleerd wordt om te gaan vernieuwen. Een versneld herstelproces vindt plaats. Littekens worder hierdoor vlakker en gladder.

Camouflagetherapie
Er kan gekozen worden om het litteken te camoufleren wanneer nodig met medische make up. De kleur wordt aangemeten, zodat het precies aansluit bij uw eigen huidskleur en het litteken mooi wordt bedekt.

Littekentherapie kan in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.


Jonkheer von Heijdenstraat 31

7481 EC Haaksbergen

06 40 34 95 29

info@skinclinic-haaksbergen.nl