BEHANDELINGEN

  • Laserontharen

    Heeft u last van ongewenste haargroei in het gezicht of op uw lichaam? Dan kunt u bij SkinClinic terecht voor laserontharen middels de light sheer diode laser. Deze laser is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en wordt beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor haarreductie en is zeer effectief, veilig en snel.

    Deze ontharingstechtniek kan ook worden ingezet voor medische doeleinden zoals:

    – Ingegroeide haren
    – Irritatie of ontstekingen na scheren, epileren of harsen
    – Sinus Pilonidalis (Ingegroeide haar rondom bilnaad)
    – Hidradenitis Suppurativa (ontstekingen van haarzakjes en talgklieren in liezen en/of oksels)

  • Behandeling

    Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en hierdoor omgezet in warmte. De warmte wordt naar het haarzakje geleid en vernietigd, mits deze zich in de goede groeifase bevindt. De laser gaat selectief te werk, waardoor omliggend weefsel niet wordt beschadigd.

    Tijdens behandeling voelt u warme speldenprikjes waar de ongewenste haargroei zich bevindt. Nadien zal de huid een korte tijd warm aanvoelen. De huid mag gekoeld worden.

    Laserontharing in het gezicht bij vrouwen komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding bij uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend verzekerd bent. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van de huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.

  • Behandelfrequentie

    Gemiddeld zijn er over het algemeen 6-8 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het gebied, leeftijd, hormonen, medicatie, gezondheid en etnische achtergrond. De behandeling vindt een keer per 6 of 8 weken plaats, dit is ook afhankelijk van het behandelende gebied en diens snelheid van de haargroei.

  • Nazorg

    Zorg ervoor dat u 4 weken voorafgaand aan de behandeling en tijdens het behandeltraject niet epileert of harst.
    De haren in de huid zijn de geleiding naar de haarzakjes.
    Wanneer de haren weg zijn, wordt er geen warmte in de huid omgezet en is de behandeling niet effectief.
    Daarentegen mag u scheren, knippen of ontharings-crème gebruiken zo vaak u wilt.

    De huid mag 4 weken voor en tijdens het behandeltraject niet worden blootgesteld aan de zon.
    Indien u bloostelling aan de zon niet kunt vermijden dient u een zonbescherming te gebruiken met minimaal een factor 30, dit om verbranding van de huid te voorkomen.

  • Laserbehandeling vaatjes (couperose)

    Verwijde bloedvaatjes in het gezicht worden bij SkinClinic verwijderd middels lasertherapie.
    Roodheid in het gezicht wordt behandeld met een speciale laser die absorbeert op de rode kleurstof van het bloed en hierdoor meerdere aandoeningen kan verwijderen:

    – Couperose
    – Spider naevi (spinnenkopjes)
    – Angiomen (bloedblaasjes)
    – Venous lake (bloedblaasje lip)

  • Behandeling

    De laserstraal wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed en hierdoor omgezet in warmte. Door de warmte worden de vaatjes gestold en daarna afgebroken door het lichaam. Tijdens de behandeling voelt u warme speldenprikjes. Over het algemeen zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat, dit kan tijdens het intakegesprek worden beoordeeld.

  • Nazorg

    Na de behandeling kan de huid kortdurend warm aanvoelen.
    Indien nodig mag de huid worden gekoeld. Er kan een lichte zwelling ontstaan.

    Het is van belang dat u 4 weken voor en 2 weken na de behandeling uw huid beschermt tegen zonlicht met minimaal een beschermingsfactor 30.

  • Acnetherapie

    Wanneer u last heeft van een onzuivere huid, puistjes of mee-eters kunt u bij SkinClinic terecht voor acnebehandelingen. De behandeling is erop gericht om verergering van ontstekingen en daardoor littekenvorming te voorkomen. Ook kan er middels behandeling gezorgd worden dat de huid weer egaler en mooier wordt. Er wordt advies gegeven voor ondersteunende producten die zijn afgestemd op de ernst van de acne, uw wensen en huidtype.

  • Behandeling

    Tijdens de behandeling zal er eerst een dieptereiniging worden uitgevoerd. Hierbij worden mee-eters en overmatig talg in de huid verwijderd. Dit zijn de voorbodes van de ontstekingen (puistjes). Wanneer deze worden verwijderd zal het ontstekingsproces worden voorkomen.

    Daarna zal er microdermabrasie of een exfoliant worden toegepast om uw huid voor te bereiden op de peeling. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat de peeling dieper in de huid komt en dus meer resultaat zal gaan geven.

    Een peeling zorgt ervoor dat de talgproductie in uw huid wordt geremd, poriën worden gereinigd en bacteriën gedood, die de acne veroorzaken. Tevens wordt door de peeling de dode huidlaag verwijderd, waardoor het talg beter kan afvloeien en niet meer voor verstopping (mee-eters) zal zorgen.

  • Behandelfrequentie

    Het aantal behandelingen die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken is per persoon verschillend en is afhankelijk van de ernst en oorzaak. Een thuisbehandeling met ondersteunende producten maakt de behandeling effectiever. Over het algemeen wordt er gestart met een interval van 2 tot 3 weken en wanneer de acne is verminderd en stabiel, kan de behandelfrequentie worden afgebouwd.

    Acnebehandelingen komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding bij uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend bent verzekerd. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.

  • Microneedling

    Micorneedling (dermapen) is een mooie techniek om snel en effectief huidverbetering te krijgen. Er worden tijdens de behandeling veel minuscule kanaaltjes gemaakt, die voor een gecontroleerde schade in de tweede huidlaag zorgen. Wanneer er schade aan de huid is, wordt een natuurlijk herstelproces in werking gezet. Bij dit proces wordt collageen en elastine gestimuleerd. Door de behandeling enkele keren te herhalen zal de huid zichtbaar verbeteren. Littekentjes worden opgevuld, fijne rimpels verzachten en de huidstructuur wordt fijner.

    Microneedling kan worden ingezet bij:

    – Acnelittekens
    – Littekens na operatie of trauma
    – Huidverbetering
    – Fijne rimpels
    – Grove poriën
    – Pigmentstoornissen
    – Striae

  • Behandeling

    Microneedling is een van de nieuwste technieken voor huidverbetering met minimale hersteltijd van de huid. De behandeling voelt schurend aan en is goed te verdragen. Indien de behandeling als pijnlijk wordt ervaren kan er voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème worden toegepast. Op de pen zit een kopje met 9 kleine naaldjes. Deze naaldjes zorgen voor minuscule wondjes in de huid.

    Na de behandeling ziet uw huid er uit rood uit. Deze roodheid is te vergelijken met een zonnebrand en kan ook zo aanvoelen. De roodheid houdt 1 of 2 dagen aan, afhankelijk van uw eigen snelheid van genezingsherstel. Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Dit is de oude huid die afschilfert. Door de behandeling wordt het proces van een nieuwe huid versneld. Wanneer de dode huid afschilfert is een nieuwe huid zichtbaar die beter en gladder aanvoelt.

  • Nazorg

    Na de behandeling kan de huid worden gecamoufleerd met I Conceal. Dit is een medisch product dat na intensieve behandeling gelijk op de huid mag worden aangebracht. I Conceal versnelt het genezingsproces van de huid, camoufleert direct de roodheid en beschermt de huid tegen zonlicht middels een beschermingsfactor 30.

    Het is van belang dat u tot twee weken na de behandeling uw huid beschermt tegen zonlicht met minimaal een beschermingsfactor 30.

  • Pigmentvlekken verwijderen

    De volgende pigmentvlekken kunnen bij SkinClinic behandeld worden:

    – Zonne/Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
    –  Zwangerschapsmasker (melasma)
    – 
    Post inflammatoire hyperpigmentatie

  • Behandeling

    De behandeling is afhankelijk van welk type pigmentvlek u heeft. Tijdens een intakegesprek wordt beoordeeld welke behandeling voor u van toepassing is. De mogelijkheden zijn laserbehandelingen of peelings.

    Beide behandelingen zorgen ervoor dat de huid wordt gestimuleerd om te gaan vernieuwen. Bij dit proces wordt het pigment als het ware uit de huid gedrukt en gaat afschilferen. Het resultaat is een mooie nieuwe huid.

  • Nazorg

    Bij zonne/ouderdomsvlekken is na de behandeling gelijk te zien dat het vlekje donkerder is verkleurd. Na enkele dagen komt er een schaafwondje op. Omdat het wondje erg oppervlakkig is, geneest de huid zonder littekens achter te laten. Indien er voor wordt gekozen om uw hele gezicht te behandelen, kan het zijn dat uw huid na een paar dagen droog aanvoelt; uw oude huid schilfert af. Goed hydrateren is van belang om het herstelproces te versnellen. Nadien is het aan te raden om tot minimaal vier weken de behandelde plekjes tijdens blootstelling aan zonlicht te beschermen met minimaal een beschermingsfactor 30.

  • Huidoneffenheden verwijderen

    Cosmetisch storende huidverhevenheden kunnen eenvoudig worden verwijderd middels lasertherapie of coagulatie.

    Hieronder vallen o.a.:

    – Ouderdomswratjes
    – Steelwratjes
    – Syringomen (bultjes rondom ogen)
    – Xanthelasma (gele plakkaten rondom ogen)
    – Dermatosis papulosa nigra (donkere plekjes gezicht)
    – Vergrote talgklieren

  • Behandeling

    Voorafgaand worden de huidverhevenheden eerst beoordeeld tijdens een intakegesprek. Indien de verhevenheden een indicatie zijn, wordt er behandeld middels een kleine laserpen die warmte afgeeft. Door de warmte worden de plekjes gecoaguleerd (verhit), waardoor ze gelijk kunnen worden verwijderd of er vanzelf af gaan vallen. Over het algemeen zijn er 1-2 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat, dit kan tijdens het intakegesprek worden beoordeeld.

  • Nazorg

    Na de behandeling is de huid wellicht wat rood en kan er na een paar dagen een oppervlakkig schaafwondje ontstaan. Afhankelijk van de locatie van het plekje hersteld dit over het algemeen na een week. Omdat het wondje erg oppervlakkig is, geneest de huid zonder littekens achter te laten. Nadien is het aan te raden om tot vier weken na de behandeling de behandelde plekjes tijdens blootstelling aan zonlicht te beschermen met minimaal een beschermingsfactor 30.

  • Huidverbetering

    SkinClinic is gespecialiseerd in huidverbetering en werkt met het hoogwaardige merk Image Skincare.

    Naar aanleiding van uw wens voor huidverbetering zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Indicaties die behandeld kunnen worden zijn:

    – Fijne rimpels
    – Grove poriën
    – Littekens
    – Oneffen huid/pigmentstoornissen
    – Algehele huidverbetering

  • Behandeling

    De behandeling wordt aangepast op uw wens. Er zijn mogelijkheden van milde tot intensieve behandelingen. Microdermabrasie, peelings of microneedling kunnen hierbij worden ingezet, zelfs een combinatie hiervan. Image Skincare biedt een intensieve thuisbehandeling aan, waarmee een optimaal resultaat kan worden behaald en na zes weken gebruik, een intensieve peeling voor algehele huidverbetering. Ook zou er kunnen worden gekozen voor een kuurverband, waarbij de intensiviteit van de behandelingen wordt opgebouwd.

  • Nazorg

    Wanneer u kiest voor een behandeling voor huidverbetering is nazorg erg belangrijk. Tijdens intake en behandeling wordt hier advies voor gegeven. Het is aan te raden om tot vier weken na de behandeling de huid te beschermen met minimaal een beschermingsfactor 30.

  • Camouflagetherapie

    Bij SkinClinic kunt u terecht voor camouflagebehandeling. Met camouflagetherapie kunnen huidaandoeningen met kleurafwijkingen worden gecamoufleerd, waar “ gewone” cosmetica niet afdoende is. Er wordt gebruik gemaakt van specialistische camouflage producten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn.

    Camouflage is dus een behandeling om op een zo natuurlijk mogelijke manier de aangedane huid te bedekken of onzichtbaar te maken. Het kan uitkomst bieden bij huidverkleuringen als:

    – Brandwonden
    – Couperose
    – Littekens
    – Pigmentvlekken
    – Vitiligo (het ontbreken van pigment)
    – Wijnvlekken

  • Behandeling

    Wanneer u voor camouflagetherapie komt, wordt als eerste het juiste product en kleur aangemeten. Er kan worden gekozen uit de producten Coverderm en Coverderm light. Welk product voor u geschikt is, is afhankelijk van welk gebied, grootte van het gebied en kleur die bedekt dient te worden.

    Wanneer het product en de juiste kleur is bepaald, wordt u uitgelegd hoe u de camouflage dient aan te brengen. Het aanbrengen van de producten wordt u aangeleerd, zodat u zelf de camouflage kunt aanbrengen wanneer nodig!

    Camouflagebehandeling komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding bij uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend bent verzekerd. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van huisarts of dermatoloog kan hiervoor nodig zijn.

  • Littekentherapie

    Bij SkinClinic kunt u terecht voor littekentherapie. Wanneer u pijnklachten heeft door een litteken of een beweginsgbeperking komt u hiervoor in aanmerking. Littekens kunnen na operatie of trauma ontstaan door een diepe beschadiging van de huid en hierdoor niet goed genezen. Wanneer een litteken verkleefd raakt aan de onderste huidlagen kan dit voor problemen zorgen. Verhardingen, jeuk, pijn, een bewegingsbeperking en een slechte doorbloeding kunnen onstaan ten gevolge van littekenvorming. Tevens kan het litteken als cosmetisch storend worden ervaren.

  • De behandeling

    Littekentherapie kan worden toegepast bij pijnlijke en verkleefde littekens. De behandeling is gericht op het soepel en los maken van de littekens, waardoor pijnklachten afnemen. De behandeling kan bestaan uit meerdere behandelmethodes.

    Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar het litteken en de daarbij behorende klachten. Naar aanleiding hiervan wordt er een behandelplan op maat opgesteld.

  • Behandelmethodes

    Littekenmassage

    Door middel van speciale massagetechnieken wordt het weefsel soepel gemaakt en de doorbloeding gestimuleerd, waardoor littekens en eventuele pijnklachten verminderen.

    Silliconentherapie

    Wanneer nodig worden er silliconenpleisters of gel ingezet. Door het gebruik van silliconen kan het litteken vlakker en soepeler worden. Tevens nemen roodheid en jeuk af.

    Microdermabrasie

    Door microdermabrasie toe te passen wordt het litteken vlakker gemaakt en de doorbloeding gestimuleerd. Microdermabrasie kan een goede aanvulling op de reguliere behandeling zijn.

    Microneedling

    Wanneer het litteken cosmetisch storend is of trekt kan er microneedling worden ingezet. Door het maken van miniscule kanaaltjes in het littekenweefsel wordt het litteken geactiveerd en groei- en herstelfactoren gestimuleerd. Hierdoor zal het litteken soepeler, kleiner, vlakker en minder rood van kleur worden.

    Peelings

    Chemische peelings kunnen worden ingezet bij littekenvorming. Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verwijderd, waardoor het weefsel gestimuleerd wordt om te gaan vernieuwen. Een versneld herstelproces vindt plaats. Littekens worder hierdoor vlakker en gladder.

    Camouflagetherapie

    Er kan gekozen worden om het litteken te camoufleren wanneer nodig met medische make up. De kleur wordt aangemeten, zodat het precies aansluit bij uw eigen huidskleur en het litteken mooi wordt bedekt.

  • Vergoeding

    Littekentherapie kan in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

  • Oedeemtherapie

    Bij SkinClinic kunt u terecht voor oedeemtherapie. Oedeem is een vochtophoping die in het lichaam voor kan komen door een defect in het lymfestelsel. Het lymfestelsel is in het lichaam het afweer- en reinigingssysteem dat er voor zorgt dat schadelijke stoffen en infecties worden tegen gegaan en worden afgevoerd. Een defect in het lymfestelsel kan aangeboren zijn of ontstaan ten gevolge van verwijderen van lymfeknopen door operatie of trauma. Klachten die onder andere door vochtophopingen kunnen ontstaan zijn: pijn, vermoeidheid, een zwaar gevoel in het aangedane gebied of verhardingen in de huid.

  • Verschillende vormen

    Lymfoedeem

    Er zijn twee vormen lymfoedeem; primair en secundair lymfoedeem.

    Primair lymfoedeem is aangeboren. Er zijn minder of kleinere lymfebanen aanwezig, waardoor er een stagnatie optreedt in het lymfestelsel. Hierdoor kan er een vochtophoping worden ontwikkeld in de loop van de jaren.

    Secundair lymfoedeem onstaat door een beschadiging van het lymfestelsel. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld; een operatie, bestraling of trauma.

    Een veel voorkomende oorzaak is een lymfeklierdissectie oftewel het verwijderen van lymfeklieren na behandeling ten gevolge van kanker.

    Lipoedeem

    Lipoedeem is een chronische aandoening. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van de vetcellen. Er treedt een abnormale vetverdeling op die zich met name uit op de benen en bovenarmen. Kenmerkend aan lipoedeem is dan ook een vergroting van het weefsel van de benen en bovenarmen vergeleken met de rest van het lichaam. Lipoedeem kan veel pijnklachten geven; een lichte aanraking of druk kan al gevoelig zijn. Tevens kan het in een vergevorderd stadium ervoor zorgen dat er een stagnatie optreedt in het lymfestelsel, waardoor het vocht in het lichaam niet meer normaal afgevoerd kan worden. Hierdoor kan er plaatselijk een vochtophoping ontstaan.

  • De behandeling

    Oedeemtherapie kan worden toegepast bij plaatselijke vochtophopingen. Oedeemtherapie is gericht op het verminderen en stabiliseren van het vocht om pijnklachten en complicaties zoals wondroos te voorkomen. Oedeemtherapie kan bestaan uit meerdere behandelmethodes.

    Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar uw klachten. Naar aanleiding hiervan wordt er een behandelplan op maat opgesteld.

  • Behandelmethodes

    Manuele lymfedrainage

    Manuele lymfedrainage is een massagetechniek waarbij de lymfeknopen en vaten worden geactiveerd om de afvoer van het vocht te stimuleren. Verhardingen in de huid worden los gemasseerd, zodat het lymfestelsel deze kan afvoeren en de huid weer versoepelt.

    Lymfetape

    Indien nodig wordt er lymfetape toegepast als ondersteunend deel van de behandeling. Lymfetape is een tapetechniek, waardoor de afvoer van het vocht wordt bevorderd. Door de tape op een speciale manier aan te brengen wordt er een drukverdeling gecreëerd, waardoor het lymfe (vocht) sneller gaat stromen.

    Zwachtelen

    Indien nodig wordt er gezwachteld. Met zwachtelen wordt er voor gezorgd dat er een teveel aan vocht wordt afgevoerd door de druk die van buitenaf wordt aangebracht. Tevens zorgt deze druk er voor dat het aangedane lichaamsdeel niet meer opzwelt. Zwachtelen geeft snel resultaat en is tijdelijk. Wanneer het vocht is afgenomen kan het resultaat behouden worden met een therapeutische elastische kous en onderhoudsbehandelingen in de vorm van manuele lymfedrainage.

  • Vergoeding

    Oedeemtherapie valt onder een specifieke regeling. Iedere ziektekostenverzekeraar heeft een vast tarief voor oedeemtherapie. De eerste 20 consulten worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Na de eerste 20 behandelingen kan aanspraak gemaakt worden op de basisverzekering indien er sprake is van een chronische aandoening.
    U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden, informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is hiervoor nodig.

Afspraak maken?